Smakowita sałatka pełna letnich warzyw
Lato jest pełne warzyw, z których warto jak najwięcej korzystać. Mamy więc dla was propozycje na przepyszną lekką sałatkę z letnimi warzywami, serem feta i jajkami. Można ją podać do grillowanego mięsa lub zaserwować na domowej imprezie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu studzę, obieram i kroję na 4 części.
- Rzodkiewki, ogórka kroję na pół plasterki, cebulę obieram, kroję drobno, paprykę oczyszczam z nasion kroję w paseczki, pomidora kroję w kostkę. Wszystkie warzywa przekładam do miski, dodaję oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, bazylie, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszam.
- Na dnie naczynia układam rukolę, następnie wykładam warzywa. Na warzywach układam pokrojone jajka oraz pokrojony ser feta.
- Sałatkę chłodzę w lodówce i podaję, jako śniadanie, kolacja lub przekąska.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl