Trwa ładowanie...
d46ov7m
Cenne właściwości oleju rzepakowego

Cenne właściwości oleju rzepakowego

Można na nim smażyć bez utraty cennych właściwości.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
d46ov7m

Olej rzepakowy to olej, który każdy posiada w swojej kuchni. Jest zdrowszy nawet od oliwy z oliwek. Ma dwa razy mniej złych kwasów nasyconych, co stawia go na pierwszym miejscu wśród podobnych mu produktów. To znaczy, że chroni układ krążenia, serce i mózg. Zawiera także cenne kwasy omega 3, dlatego do diety powinny włączyć go osoby, które nie jedzą ryb.

Olej rzepakowy można podgrzewać do wysokiej temperatury i nie straci on cennych właściwości. Pod warunkiem, że wymieniamy go przed każdym wlaniem na patelnię. Optymalny czas smażenia to nie więcej niż pół godziny.

Naturalne smakołyki spalające tłuszcz

Olej konopny dla zdrowia i smaku

d46ov7m

Podziel się opinią

Share

d46ov7m

d46ov7m