Boże Narodzenie Najlepsze produkty na udane Święta polecają się z Piątnicy, no bo skąd!

Święta Bożego Narodzenia to czas, na który czekamy z niecierpliwością i radością. Z przyjemnością planujemy świąteczne dania i wypieki, dbając, by były one pyszne i wyjątkowe. Warto pamiętać, że podstawą doskonałych potraw są najwyższej jakości składniki. A takie właśnie są produkty z Piątnicy! Powstają one z najlepszego mleka od lokalnych dostawców, a sprawdzone, tradycyjne receptury gwarantują sukces w kuchni.

Źródło zdjęć: © Pexels

Sery i twarogi z Piątnicy – gwarancja doskonałych świątecznych wypieków!

Sernik na świątecznym stole to pozycja obowiązkowa! Aby był puszysty i delikatny należy zwrócić szczególną uwagę na twaróg, którego używamy do jego przygotowania.

Twaróg Sernikowy mielony OSM Piątnica © materiały partnera
  • Twaróg Sernikowy mielony OSM Piątnica to doskonały produkt z najlepszego mleka, o odpowiednich proporcjach serka śmietankowego i twarogu, co sprawia, że sernik jest wyjątkowo delikatny, a do jego pieczenia nie trzeba używać masła. Twaróg Sernikowy z Piątnicy nie zawiera konserwantów, barwników ani aromatów. Jest dostępny w opakowaniu 1 kg, idealnym do przygotowania rodzinnej porcji ciasta.

W czasie bożonarodzeniowych przygotowań warto też mieć pod ręką Ser Mascarpone z Piątnicy, który charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją oraz śmietankowym smakiem. Doskonale sprawdzi się do deserów oraz ciast – szczególnie, jako główny składnik włoskiego tiramisu czy krem do popularnej bezy Pavlova.

Mascarpone z Piątnicy © materiały partnera
  • Mascarpone z Piątnicy produkowany jest z najwyższej jakości pasteryzowanej śmietanki. Stanowi doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Dodając go do twarogu, uzyskasz wyjątkowo kremowy sernik o delikatnym smaku! Mascarpone z Piątnicy świetnie wzbogaca także smak sosów do makaronu, dań mięsnych lub warzywnych.

Piątnickie śmietany – niezastąpione do sałatek, sosów, zup i wielu innych dań!

Na świątecznych, suto zastawionych stołach z pewnością nie zabraknie także potraw wytrawnych. Do przygotowania warzywnych sałatek, sosów czy zup doskonale sprawdzą się śmietany z Piątnicy.

Śmietana 18% marki Piątnica © materiały partnera
  • Śmietana 18% marki Piątnica to najpopularniejsza śmietana w Polsce, od wielu lat ceniona za wyjątkowe walory smakowe, szerokie możliwości wykorzystania w kuchni oraz… niezawodność! Jest ona gęsta, a jednocześnie delikatna – nie warzy się pod wpływem ciepła i doskonale podkreśla smak tradycyjnych polskich zup czy sosów.
  •   Śmietanka 36% OSM Piątnica
[1/2] Śmietanka 36% OSM Piątnica Źródło zdjęć: materiały partnera |
  • Śmietanki 30% i 36% OSM Piątnica są idealne do przygotowywania wypieków oraz deserów. Śmietanka 30% szybko się ubija, tworząc wyjątkowo puszystą i trwałą pianę. Śmietanka 36% jest z kolei doskonałą bazą do kremów czy mas. Można je stosować także do zup lub sosów – śmietanki nie warzą się po dodaniu do gorących dań, a nadają im wyrazistego, kremowego smaku.

Boże Narodzenie to wyjątkowy czas czerpania radości ze wspólnych chwil. Niech te święta będą także ucztą dla naszego podniebienia – dajmy bliskim to, co najlepsze – z Piątnicy, no bo skąd!

Materiał prasowy Piątnica
Źródło artykułu: Materiał Partnera

Wybrane dla Ciebie

Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji