Trwa ładowanie...
d2erxcb
20-01-2013 11:57

Biszkopt babci Józi

Przepis
4.5
(26 głosów)
Oceń:
d2erxcb
Składniki
  • 5-6 jajek
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki pszennej
  • szklanka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki proszku do pieczenia bądź cały
  • cukier wanilinowy
  • pół szklanki oleju
Przepis

Jajka z cukrem utrzeć na jednolitą masę. Następnie dodawać składniki kolejno. Po każdym dodaniu składnika miksować. Proszek dodajemy w zależności jaką chcemy wielkość biszkoptu.
Piec około 30 minut w temperaturze 180 -200 stopni.
Wykonanie jest bardzo łatwe bo nie trzeba się bawić w oddzielanie białka od żółtek, tylko dajemy całe jajka.
Smacznego !

Przepis dodał użytkownik oi_ona

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2erxcb
d2erxcb
d2erxcb
Więcej tematów
d2erxcb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj