Bekonowa zupa z knedlem (Bacon Dumpling Soup)
- 3-4 czerstwe bułki (kajzerki)
- 5 kubków bulionu wołowego
- 2 kubki ciepłego mleka
- 1 kubek tyrolskiego bekonu
- 3 jaja
- 1/2 kubka mąki
- 1 łyżka stołowa pietruszki 2 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku
- 1 cebula
- sól, pieprz
Pokrój czerstwe bułki w kostkę. Dodaj do nich drobno pokrojony bekon. Posyp posiekaną pietruszką. Całość oblej mlekiem wymieszanym z jajkami. Wymieszaj i zostaw na 20 minut. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Do przygotowanej masy dodaj zeszkloną cebulę i mąkę. Przypraw solą do smaku i dobrze wymieszaj. Formuj małe knedle i gotuj w osolonej wodzie na wolnym ogniu przez ok. 15 minut. Podawaj w bulionie wołowym, posypane siekanym szczypiorkiem.
Przepis poleca Tyrolskie specjały
Podziel się opinią
Komentarze