WAŻNE
TERAZ

Prezes PSL wybrany. Był jedynym kandydatem

Barbecue po polsku, czyli czego potrzebujesz, by grillować przez cały rok

Potrawy z grilla nie ograniczają się już dziś do kiełbasy z rusztu i karkówki. To cała paleta smaków i kolorów, a do tego dania zdrowe i wysokiej jakości, którymi możesz cieszyć się przez cały rok.

grill
Źródło zdjęć: © materiały partnera | Guido Werner

Jeszcze do niedawna sezon grillowy wielu z nas rozpoczynało na początku maja, celebrując ten moment kiełbasą, karkówką i żeberkami. Ale zanim mogliśmy usiąść do stołu, trzeba było rozpalić grill, co nie zawsze jest zadaniem prostym. Kapryśna pogoda też potrafiła zepsuć nam radość z ucztowania.

Grillowanie po polsku

Na szczęście to już przeszłość. Tradycja grillowania przeszła w Polsce rewolucję. Jesteśmy coraz bardziej świadomi i chętniej sięgamy po nowe smaki. Na ruszt kładziemy nie tylko dobrej jakości mięso (drób, wołowinę), ale też warzywa i owoce. Pamiętamy o kolorowych sałatkach i sosach, nie ograniczamy się jedynie do musztardy i ketchupu.

Inwestujemy też w dobrej jakości grille. Rezygnujemy powoli z tanich grilli węglowych, które szybko się psują, wymagają intensywnego szorowania przed każdym użyciem, a do tego ich rozpalenie bywa problematyczne. Trzeba też dużego wyczucia i refleksu, aby nie spalić mięsa i delikatnych warzyw.

grill
© materiały partnera | Guido Werner

Coraz większą popularnością cieszą się grille elektryczne i gazowe. Ale i tu nie pozwalamy sobie na kompromisy. Inwestujemy w sprzęt najwyższej jakości, zwracając uwagę na istotne parametry, bo chcemy, aby raz kupione urządzenie służyło nam przez długi czas. Ważny jest też wygląd. Grill to ozdoba każdego ogrodu i element wystroju przydomowego tarasu. Zwracamy uwagę na jego funkcjonalność, by móc szybko i bezpiecznie przygotować posiłek dla całej rodziny.

Wymaganiom każdego miłośnika potraw z grilla sprostają modele marki Napoleon. Są niezawodne i wykonane z najwyższej jakości elementów. Do tego doskonale się prezentują. A czym się wyróżniają?

Po pierwsze, niezawodnością. Producent daje wieloletnią gwarancję na poszczególne podzespoły, wiedząc, że oddaje klientom produkt wysokiej klasy. Po drugie, innowacyjnością. Grille gazowe Napoleon pozwalają na grillowanie w każdych warunkach dzięki aluminiowemu piekarnikowi. Na uwagę zasługuje też falisty, dwustronny ruszt żeliwny WAVE z porcelanowym wykończeniem, który znacząco podnosi komfort grillowania. W modelach ROGUE mamy palnik SIZZLE ZONE, w której temperatura może osiągać nawet 800°C. Z takim sprzętem przygotujemy doskonały stek w kilka minut.

Grille marki Napoleon mają ergonomiczne palniki tubowe z pokrętłami regulacyjnymi. Temperaturę można podnosić według potrzeb. Uzyskamy w ten sposób soczyste i aromatyczne dania.

grill
© materiały partnera | Guido Werner

Zaletą grilli gazowych Napoleon jest też ich szybkie uruchomienie. Dzieje się to praktycznie automatycznie. Nie musimy już stać przy grillu i tracić czasu na jego rozpalenie, co niekiedy bywa bardzo trudne. Nie straszny nam silny wiatr i mróz. Posiadając odpowiedni sprzęt, szybko przygotujemy wszystko, na co przyjdzie nam ochota: kiełbasy, drób, wołowinę, warzywa i owoce, a nawet pizzę!

Szeroki wybór akcesoriów do urządzeń marki Napoleon pozwala wyposażyć grill w taki sposób, by stanowił odpowiedź na nasze potrzeby. Jeśli w naszej rodzinie lubimy włoskie smaki, wystarczy dokupić dwuczęściowy zestaw kamieni do pizzy pasujący do modeli Napoleon Travel. Z kolei miłośników kuchni azjatyckiej zainteresuje z pewnością wok ze stali nierdzewnej z satynowym wykończeniem zapobiegającym przywieraniu potraw. Godny uwagi jest też blok solny z tacą nierdzewną idealny do dań mięsnych, ryb i warzyw. Nadaje potrawom charakteru i pozwala na ich efektowne podanie.

Grillowanie kojarzące się z niezdrowym jedzeniem to już przeszłość. Jesteśmy coraz bardziej świadomi i stawiamy na dobrej jakości posiłki. A te możemy przygotować na sprzęcie najwyższej klasy, który dopasowany będzie do naszych wymagań.

Partnerem treści jest Napoleon
Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości
Poprawia trawienie lepiej niż mięta i rozgrzewa. Parzę po jedzeniu zamiast zwykłej herbaty
Poprawia trawienie lepiej niż mięta i rozgrzewa. Parzę po jedzeniu zamiast zwykłej herbaty