WAŻNE
TERAZ

Rosyjskie drony naruszyły przestrzeń powietrzną Polski

Barbecue po polsku, czyli czego potrzebujesz, by grillować przez cały rok

Potrawy z grilla nie ograniczają się już dziś do kiełbasy z rusztu i karkówki. To cała paleta smaków i kolorów, a do tego dania zdrowe i wysokiej jakości, którymi możesz cieszyć się przez cały rok.

grill
Źródło zdjęć: © materiały partnera | Guido Werner

Jeszcze do niedawna sezon grillowy wielu z nas rozpoczynało na początku maja, celebrując ten moment kiełbasą, karkówką i żeberkami. Ale zanim mogliśmy usiąść do stołu, trzeba było rozpalić grill, co nie zawsze jest zadaniem prostym. Kapryśna pogoda też potrafiła zepsuć nam radość z ucztowania.

Grillowanie po polsku

Na szczęście to już przeszłość. Tradycja grillowania przeszła w Polsce rewolucję. Jesteśmy coraz bardziej świadomi i chętniej sięgamy po nowe smaki. Na ruszt kładziemy nie tylko dobrej jakości mięso (drób, wołowinę), ale też warzywa i owoce. Pamiętamy o kolorowych sałatkach i sosach, nie ograniczamy się jedynie do musztardy i ketchupu.

Inwestujemy też w dobrej jakości grille. Rezygnujemy powoli z tanich grilli węglowych, które szybko się psują, wymagają intensywnego szorowania przed każdym użyciem, a do tego ich rozpalenie bywa problematyczne. Trzeba też dużego wyczucia i refleksu, aby nie spalić mięsa i delikatnych warzyw.

grill
© materiały partnera | Guido Werner

Coraz większą popularnością cieszą się grille elektryczne i gazowe. Ale i tu nie pozwalamy sobie na kompromisy. Inwestujemy w sprzęt najwyższej jakości, zwracając uwagę na istotne parametry, bo chcemy, aby raz kupione urządzenie służyło nam przez długi czas. Ważny jest też wygląd. Grill to ozdoba każdego ogrodu i element wystroju przydomowego tarasu. Zwracamy uwagę na jego funkcjonalność, by móc szybko i bezpiecznie przygotować posiłek dla całej rodziny.

Wymaganiom każdego miłośnika potraw z grilla sprostają modele marki Napoleon. Są niezawodne i wykonane z najwyższej jakości elementów. Do tego doskonale się prezentują. A czym się wyróżniają?

Po pierwsze, niezawodnością. Producent daje wieloletnią gwarancję na poszczególne podzespoły, wiedząc, że oddaje klientom produkt wysokiej klasy. Po drugie, innowacyjnością. Grille gazowe Napoleon pozwalają na grillowanie w każdych warunkach dzięki aluminiowemu piekarnikowi. Na uwagę zasługuje też falisty, dwustronny ruszt żeliwny WAVE z porcelanowym wykończeniem, który znacząco podnosi komfort grillowania. W modelach ROGUE mamy palnik SIZZLE ZONE, w której temperatura może osiągać nawet 800°C. Z takim sprzętem przygotujemy doskonały stek w kilka minut.

Grille marki Napoleon mają ergonomiczne palniki tubowe z pokrętłami regulacyjnymi. Temperaturę można podnosić według potrzeb. Uzyskamy w ten sposób soczyste i aromatyczne dania.

grill
© materiały partnera | Guido Werner

Zaletą grilli gazowych Napoleon jest też ich szybkie uruchomienie. Dzieje się to praktycznie automatycznie. Nie musimy już stać przy grillu i tracić czasu na jego rozpalenie, co niekiedy bywa bardzo trudne. Nie straszny nam silny wiatr i mróz. Posiadając odpowiedni sprzęt, szybko przygotujemy wszystko, na co przyjdzie nam ochota: kiełbasy, drób, wołowinę, warzywa i owoce, a nawet pizzę!

Szeroki wybór akcesoriów do urządzeń marki Napoleon pozwala wyposażyć grill w taki sposób, by stanowił odpowiedź na nasze potrzeby. Jeśli w naszej rodzinie lubimy włoskie smaki, wystarczy dokupić dwuczęściowy zestaw kamieni do pizzy pasujący do modeli Napoleon Travel. Z kolei miłośników kuchni azjatyckiej zainteresuje z pewnością wok ze stali nierdzewnej z satynowym wykończeniem zapobiegającym przywieraniu potraw. Godny uwagi jest też blok solny z tacą nierdzewną idealny do dań mięsnych, ryb i warzyw. Nadaje potrawom charakteru i pozwala na ich efektowne podanie.

Grillowanie kojarzące się z niezdrowym jedzeniem to już przeszłość. Jesteśmy coraz bardziej świadomi i stawiamy na dobrej jakości posiłki. A te możemy przygotować na sprzęcie najwyższej klasy, który dopasowany będzie do naszych wymagań.

Partnerem treści jest Napoleon
Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru