Babeczki z serkiem mascarpone i brzoskwinią
- 1 małe jajko
- 30 ml oleju roślinnego
- 100 ml mleka
- 50 g cukru
- szczypta soli
- 130 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 400 g mascarpone
- 3 morele3 brzoskwinie
- masło i bułka tarta do posmarowania foremek
Jajko zmiksować z olejem, mlekiem i cukrem oraz szczyptą soli. Stopniowo dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Gładką masę przelać do posmarowanych masłem i oprószonych bułką tartą foremek. Piec 20 minut w piekarniku wcześniej rozgrzanym do 200 stopni C.
Gotowe babeczki przestudzić i wyjąć z foremek. Na każdą nałożyć serek i udekorować pokrojonymi owocami.
Podziel się opinią
Komentarze