Trwa ładowanie...
d2isyz5
d2isyz5
www.justmydelicious.com

Azjatyckie klopsiki z makaronem

Przepis

Azjatyckie klopsiki kuszą smakiem, ale przede wszystkim łatwością przygotowania. Dobrej jakości mięso wystarczy połączyć z aromatycznymi przyprawami, makaron ugotować i obiad gotowy.

3.6
(5 głosów)
Oceń:
d2isyz5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Azjatyckie klopsiki z makaronem
www.justmydelicious.com
Azjatyckie klopsiki z makaronem
Składniki
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 jajko
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • pasta tom yum do smaku
  • kilka łyżek bułki tartej
  • czarny sezam do obtoczenia
  • jasny sezam do obtoczenia
  • płatki migdałowe do obtoczenia
  • tłuszcz do smażenia
  • ok. 200 g makaronu typu świderki
Przepis

Mięso wymieszaj w misce z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno pokrojoną cebulą, solą, pieprzem oraz pastą tom yum. Teraz dodaj do niej bułkę tartą dla konsystencji, aby łatwo dało się uformować z masy klopsiki. Gotowe klopsiki obtocz w ziarnach sezamu i płatkach migdałowych, a następnie smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj go w misce z pastą tom yum do smaku oraz klopsikami.
Zobacz także: nuggetsy z kurczaka

Azjatyckie klopsiki z makaronem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
2
Share
d2isyz5
d2isyz5
d2isyz5

d2isyz5
d2isyz5
d2isyz5