Trwa ładowanie...
d2brt7p
20-02-2013 16:43

Ajerkoniak

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2brt7p
Składniki
  • 6 żółtek
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki przegotowanego chłodnego mleka
  • 1 szklanka spirytusu
  • 1 cukier waniliowy
Przepis

Ubijamy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Następnie powoli dodajemy mleko ,cały czas ubijamy .Potem bardzo powoli dolewamy spirytus ,cały czas ubijamy.
Gotowy ajerkoniak przelewamy do karafki. Odstawić na 2 tygodnie ,by potem delektować się jego smakiem.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2brt7p
d2brt7p
d2brt7p
Więcej tematów
d2brt7p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj