Ziołowy chlebek do grilla. Smakuje obłędnie
Ten ziołowy chlebek jest puszysty, pachnący i bardzo prosty do zrobienia. Najlepiej smakuje w towarzystwie grillowanych dań. Przepis z bloga "zGotowana Paula".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Wszystkie składniki (oprócz masła) umieszczamy w misce i zagniatamy, pod koniec wlewamy rozpuszczone masło i zagniatamy do wchłonięcia tłuszczu. Odstawiamy pod przykryciem na godzinkę do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy ziołowe nadzienie.
Rozpuszczamy masło dodajemy czosnek i pietruszkę. Po wyrośnięciu ciasto musimy rozwałkować na prostokąt o grubości 5 mm, smarujemy nadzieniem i tniemy na ok. 7 cm paski. Układamy jeden na drugim, następnie kroimy na kwadraty i układamy je z keksówce. Pieczemy około 30-40 min. w 180 stopniach.
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze