Ziołowy chlebek do grilla. Smakuje obłędnie
Ten ziołowy chlebek jest puszysty, pachnący i bardzo prosty do zrobienia. Najlepiej smakuje w towarzystwie grillowanych dań. Przepis z bloga "zGotowana Paula".
Paulina Kryjom
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Ziołowe nadzienie:
- 80 g masła
- 4 ząbki czosnku
- łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
Przepis
Wszystkie składniki (oprócz masła) umieszczamy w misce i zagniatamy, pod koniec wlewamy rozpuszczone masło i zagniatamy do wchłonięcia tłuszczu. Odstawiamy pod przykryciem na godzinkę do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy ziołowe nadzienie.
Przepis
Rozpuszczamy masło dodajemy czosnek i pietruszkę. Po wyrośnięciu ciasto musimy rozwałkować na prostokąt o grubości 5 mm, smarujemy nadzieniem i tniemy na ok. 7 cm paski. Układamy jeden na drugim, następnie kroimy na kwadraty i układamy je z keksówce. Pieczemy około 30-40 min. w 180 stopniach.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl