Ziołowy chlebek do grilla. Smakuje obłędnie

Ten ziołowy chlebek jest puszysty, pachnący i bardzo prosty do zrobienia. Najlepiej smakuje w towarzystwie grillowanych dań. Przepis z bloga "zGotowana Paula".

Ziołowy chlebek idealny do grillaZiołowy chlebek idealny do grilla
Paulina Kryjom

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 50 g masła
  • 250 ml ciepłego mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki soli i cukru
  • 3/4 paczki drożdży instant (7 g cała paczka)

Ziołowe nadzienie:

Przepis

Wszystkie składniki (oprócz masła) umieszczamy w misce i zagniatamy, pod koniec wlewamy rozpuszczone masło i zagniatamy do wchłonięcia tłuszczu. Odstawiamy pod przykryciem na godzinkę do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy ziołowe nadzienie.

Przepis

Rozpuszczamy masło dodajemy czosnek i pietruszkę. Po wyrośnięciu ciasto musimy rozwałkować na prostokąt o grubości 5 mm, smarujemy nadzieniem i tniemy na ok. 7 cm paski. Układamy jeden na drugim, następnie kroimy na kwadraty i układamy je z keksówce. Pieczemy około 30-40 min. w 180 stopniach.

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja