Zielone jabłuszko
- biszkopt z 4 jajek - 1 szt.
- galaretki agrestowe - 4 szt.
- jabłka - 4 szt.
- mleko - 1 szkl
- śnieżka na mleko - 2 szt.
- wiórka kokosowe - 2 łyżki
- woda - 2 szkl.
- woda gorąca - 1 szkl
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać 2 szklanek wody. Smażyć ok. 30 minut na małym ogniu. Pod koniec dodać 2 galaretki, mieszać do rozpuszczenia galaretek, zdjąć z ognia i zostawić do stężenia, wyłożyć na biszkopt.
2 galaretki zalać 1 szklanką gorącej wody. Śnieżki ubić z 1 szklanką mleka, dodać tężącą galaretkę, wymieszać i wyłożyć na masę jabłkową. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Przepis dodał użytkownik baby121989
Podziel się opinią
Komentarze