Trwa ładowanie...
dc1gehp
dc1gehp

Zapiekanka z pieczarkami i rybą

Przepis

Ta zapiekanka to pomysł na smaczny i szybki obiad dla całej rodziny. Możesz użyć swojej ulubionej ryby. U mnie najczęściej jest to dorsz lub łosoś.

3.9
(15 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zapiekanka z pieczarkami i rybą
Fotolia
Składniki

Na 4 porcje:

  • 500 ml passaty pomidorowej lub soku pomidorowego
  • 400 g ryby
  • 10 płatów makaronu do lazanii (dowolna ilość)
  • 200 g uduszonych z czosnkiem pieczarek
  • 150 g młodego szpinaku
  • mozzarella
Przepis

Dno brytfanny wykładamy makaronem, następnie układamy pieczarki, szpinak i rybę. Wszystko zalewamy passatą pomidorową i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Pokrojoną w plastry mozzarellę kładziemy na sam wierzch. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30 minut. Życzymy smacznego!

Zapiekanka z pieczarkami i rybą
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dc1gehp
dc1gehp
dc1gehp
dc1gehp
Więcej tematów
dc1gehp