Zapiekanka z pieczarkami i rybą
Ta zapiekanka to pomysł na smaczny i szybki obiad dla całej rodziny. Możesz użyć swojej ulubionej ryby. U mnie najczęściej jest to dorsz lub łosoś.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Na 4 porcje:
- 500 ml passaty pomidorowej lub soku pomidorowego
- 400 g ryby
- 10 płatów makaronu do lazanii (dowolna ilość)
- 200 g uduszonych z czosnkiem pieczarek
- 150 g młodego szpinaku
- mozzarella
Dno brytfanny wykładamy makaronem, następnie układamy pieczarki, szpinak i rybę. Wszystko zalewamy passatą pomidorową i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Pokrojoną w plastry mozzarellę kładziemy na sam wierzch. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30 minut. Życzymy smacznego!
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze