WAŻNE
TERAZ

Szef KOWR z PSL spotykał się z założycielem Dawtony tuż przed wybuchem afery CPK

"Wściekle różowy, nasz cudny polski chłodnik". Hanna Lis na poważnie bierze się za gotowanie

Z niecierpliwością czekamy na kolejne kulinarne odkrycia dziennikarki. W programie "Bez planu" udowodniła nam, że o dobrym jedzeniu wie wszystko!

Hanna Lis
Źródło zdjęć: © East News
Aleksandra Hangel

"Wściekłe różowy, nasz cudny polski chłodnik. Bez niego nie ma wiosny, ani lata, zgadzacie się? U mnie trochę podkręcony smakami południa, ale w żadnym wypadku nimi przytłoczony, wciąż tutejszy" - tak swój najnowszy post na Instagramie rozpoczyna Hanna Lis.

Wygląda na to, że dziennikarka zaprzyjaźniła się z kuchnią na dobre. I chociaż jej program "Bez planu" został zdjęty z anteny, to Hanna ma pomysł na to, jak gotowanie w swoim życiu wdrożyć na stałe.

"Pisze się ten mój zbiór smaków wszelakich. Bliskich i bardzo odległych. Wspominam przy okazji podróże, które utkwiły w głowie. Wspominam ludzi, którzy w sercu zapisani. No i cały czas gotuję i wszystko zapisuję. Jak Wam już wcześniej zeznałam, dotąd gotowałam na wariata, na spontanie, bez miarek, na czuja. Koniec freestyle’u! Zatem wracam do kuchni Kochane/Kochani, co by kolejny przepis z głowy na papier przelać. Mam nadzieje, ze Wam się to moje pichcenie i gadanie spodoba. Jedno, co Wam mogę obiecać: to będą moje przepisy, żadnych dróg na skróty, „zapożyczeń”, czy zdjeć z shutterstocka (ponoć tak też można). Dobrego wieczoru! Love! Cooking is loving" - kontynuuje Hanna Lis.

Ponieważ dziennikarka nie podała w poście swojego przepisu, podrzucamy wam nasz, sprawdzony i wspaniały.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości