"Wściekle różowy, nasz cudny polski chłodnik". Hanna Lis na poważnie bierze się za gotowanie

Z niecierpliwością czekamy na kolejne kulinarne odkrycia dziennikarki. W programie "Bez planu" udowodniła nam, że o dobrym jedzeniu wie wszystko!

Hanna Lis
Źródło zdjęć: © East News
Aleksandra Hangel

"Wściekłe różowy, nasz cudny polski chłodnik. Bez niego nie ma wiosny, ani lata, zgadzacie się? U mnie trochę podkręcony smakami południa, ale w żadnym wypadku nimi przytłoczony, wciąż tutejszy" - tak swój najnowszy post na Instagramie rozpoczyna Hanna Lis.

Wygląda na to, że dziennikarka zaprzyjaźniła się z kuchnią na dobre. I chociaż jej program "Bez planu" został zdjęty z anteny, to Hanna ma pomysł na to, jak gotowanie w swoim życiu wdrożyć na stałe.

"Pisze się ten mój zbiór smaków wszelakich. Bliskich i bardzo odległych. Wspominam przy okazji podróże, które utkwiły w głowie. Wspominam ludzi, którzy w sercu zapisani. No i cały czas gotuję i wszystko zapisuję. Jak Wam już wcześniej zeznałam, dotąd gotowałam na wariata, na spontanie, bez miarek, na czuja. Koniec freestyle’u! Zatem wracam do kuchni Kochane/Kochani, co by kolejny przepis z głowy na papier przelać. Mam nadzieje, ze Wam się to moje pichcenie i gadanie spodoba. Jedno, co Wam mogę obiecać: to będą moje przepisy, żadnych dróg na skróty, „zapożyczeń”, czy zdjeć z shutterstocka (ponoć tak też można). Dobrego wieczoru! Love! Cooking is loving" - kontynuuje Hanna Lis.

Ponieważ dziennikarka nie podała w poście swojego przepisu, podrzucamy wam nasz, sprawdzony i wspaniały.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Dorzuć do porannej kawy. Poprawi koncentrację, zwiększy twoją czujność i przyspieszy odchudzanie
Dorzuć do porannej kawy. Poprawi koncentrację, zwiększy twoją czujność i przyspieszy odchudzanie
Wstawiasz otwartą puszkę konserwy do lodówki? Lepiej zmień swoje przyzwyczajenia
Wstawiasz otwartą puszkę konserwy do lodówki? Lepiej zmień swoje przyzwyczajenia
Wielu rzuca się na olej rzepakowy. W Lidlu i w Biedronce dorwiesz teraz lepszy za półdarmo
Wielu rzuca się na olej rzepakowy. W Lidlu i w Biedronce dorwiesz teraz lepszy za półdarmo
Kupujesz wiejskie jajka? Komentarz dietetyczki daje do myślenia
Kupujesz wiejskie jajka? Komentarz dietetyczki daje do myślenia
Zapomnij o owsianym i sojowym. To mleko pomaga w odchudzaniu, a do tego jest słodkie
Zapomnij o owsianym i sojowym. To mleko pomaga w odchudzaniu, a do tego jest słodkie
W tym roku prawdziwy wysp pysznych grzybów. W tych miejscach znajdziesz ich najwięcej
W tym roku prawdziwy wysp pysznych grzybów. W tych miejscach znajdziesz ich najwięcej
Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu