Trwa ładowanie...

Wiosenna szarlotka z kaszą manną, jabłkami i olejem rzepakowym. Nowy odcinek Smacznego! z prostym przepisem na ten pyszny deser

Szarlotka to jedno z najbardziej lubianych ciast. Trudno się dziwić – kruchy spód, jabłkowe nadzienie i złocista kruszonka to gwarancja niewypowiedzianych doznań smakowych. Jeżeli należysz do miłośników popularnego jabłecznika, przygotuj go w nieco zmodyfikowanej wersji – z dodatkiem kaszy manny i oleju rzepakowego.

Płatna współpraca z Polskim Stowarzyszeniem Producentów OlejuPolskie Stowarzyszenie Producentów Oleju
 Źródło: Adobe Stock
d3tvw4x
d3tvw4x

Drugie śniadanie, deser do popołudniowej kawy albo po prostu pyszna przekąska, kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Zawsze jest dobry czas na szarlotkę, a z naszym nowym przepisem przygotujesz ją w znacznie zdrowszej i lżejszej wersji. Kasza manna sprawi, że ciasto stanie się puszyste i leciutkie, a olej rzepakowy zamiast masła zminimalizuje ilość nasyconych tłuszczy. W najnowszym odcinku Smacznego! Gosia Rudzińska pokaże, jak przygotować ten prosty wypiek krok po kroku. Zainspiruj się i upiecz naszą szarlotkę w domu. To także idealna propozycja na zbliżające się Święta Wielkanocne. Nasz jabłkowy deser zachwyci wszystkich gości.

Smacznego: przepis na sypaną szarlotkę

Działanie zostało zrealizowane z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.

Płatna współpraca z Polskim Stowarzyszeniem Producentów OlejuPolskie Stowarzyszenie Producentów Oleju
d3tvw4x
d3tvw4x
Więcej tematów