Warzywa prosto z piekarnika. Aromatyczne i zdrowo
Mało tłuszczu, dużo smaku
Dietetycy i specjaliści ds. żywienia przypominają, aby codziennie spożywać pięć porcji warzyw i owoców dziennie. O ile chrupiące marchewki czy kolejna porcja sałaty mogą nie być atrakcyjne dla osób, które nie jedzą zbyt dużo surowych produktów, o tyle podpieczone mogą stanowić wartościowy obiad lub kolację. Oto kilka pomysłów, jak przygotować pyszne jarzyny w piekarniku.
Dietetycy i specjaliści ds. żywienia przypominają, aby spożywać pięć porcji warzyw i owoców dziennie. O ile kolejna porcja sałaty mogą nie być atrakcyjne dla osób, które nie jedzą zbyt dużo surowych produktów, o tyle podpieczone jarzyny mogą stanowić wartościowy obiad lub kolację. Oto kilka pomysłów, jak przygotować pyszne warzywa w piekarniku.