Warzywa korzeniowe najlepsze zimą
Warzywa korzeniowe stwarzają wielkie pole do popisu w kuchni, szczególnie zimą - można z nich zrobić zdrowe chipsy, zupę krem czy pieczone kąski. Swoje sposoby zdradza Marieta Marecka, blogerka kulinarna.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Przepis na chipsy warzywne
Składniki:
Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyj, cienko obierz i pokrój w drobne, jak najcieńsze plasterki. Tak przygotowane warzywa skrop olejem, posyp ziołami, oprósz solą oraz pieprzem i wszystko wymieszaj w misce. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i poukładaj na niej plasterki warzyw tak, by nie stykały się. Wstaw je na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.