Trwa ładowanie...
Warzywa korzeniowe najlepsze zimą
Karolina Wójciga

Warzywa korzeniowe najlepsze zimą

Warzywa korzeniowe stwarzają wielkie pole do popisu w kuchni, szczególnie zimą - można z nich zrobić zdrowe chipsy, zupę krem czy pieczone kąski. Swoje sposoby zdradza Marieta Marecka, blogerka kulinarna.

Share

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

d16xbre

Przepis na chipsy warzywne

Składniki:

  • ulubione warzywa korzeniowe: pietruszka, marchewka, pasternak, seler, burak,
  • olej rzepakowy,
  • suszone zioła: bazylia, estragon, oregano,
  • sól i pieprz do smaku.
d16xbre

Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyj, cienko obierz i pokrój w drobne, jak najcieńsze plasterki. Tak przygotowane warzywa skrop olejem, posyp ziołami, oprósz solą oraz pieprzem i wszystko wymieszaj w misce. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i poukładaj na niej plasterki warzyw tak, by nie stykały się. Wstaw je na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

icon info

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

d16xbre

Podziel się opinią

Share
d16xbre
d16xbre
Więcej tematów