Trwa ładowanie...
Karolina Wójciga
09-02-2017 09:21

Warzywa korzeniowe najlepsze zimą

Warzywa korzeniowe stwarzają wielkie pole do popisu w kuchni, szczególnie zimą - można z nich zrobić zdrowe chipsy, zupę krem czy pieczone kąski. Swoje sposoby zdradza Marieta Marecka, blogerka kulinarna.

d43v2h2
d43v2h2

Przepis na chipsy warzywne

Składniki:

  • ulubione warzywa korzeniowe: pietruszka, marchewka, pasternak, seler, burak,
  • olej rzepakowy,
  • suszone zioła: bazylia, estragon, oregano,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyj, cienko obierz i pokrój w drobne, jak najcieńsze plasterki. Tak przygotowane warzywa skrop olejem, posyp ziołami, oprósz solą oraz pieprzem i wszystko wymieszaj w misce. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i poukładaj na niej plasterki warzyw tak, by nie stykały się. Wstaw je na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

d43v2h2
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d43v2h2
Więcej tematów