Trwa ładowanie...
d2y13dw
01-04-2013 16:19

Udziec barani z czosnkiem

Przepis
5.0
(17 głosów)
Oceń:
d2y13dw
Składniki
  • Udziec barani - 1 sztuka
  • Czosnek - 2 główka
  • Zioła prowansalskie ,
  • Pieprz mielony,Sól - wg. uznania
  • masło
Przepis

- Z udźca usuwamy widoczny tłuszcz
- Myjemy mięso, nacieramy sola ,ziołami prowansalskimi oraz pieprzem ,1 główke czosnku kroimy w cienkie plastry i szpikujemy mięso druga scieramy i nacieramy.
-Na patelni stapiamy masło i wkładamy baraninę, obsmażamy ją na silnym ogniu.
-Tak podsmazone mięso wkładamy do " rekawa" i pieczemy przez 2 godzin w piekariku w tep.200 stopni celciusza.
Wyjmujemy i zajadamy ze smakiem SMCZNEGO ;)

Przepis dodał użytkownik ASIIIK85

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2y13dw
d2y13dw
d2y13dw
Więcej tematów
d2y13dw

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj