Ucha z ryb morskich. Klasyka rosyjskiej kuchni
Ucha jest bardzo sycąca i niewiarygodnie smaczna, szczególnie jeśli ugotujemy ją w kociołku nad ogniskiem, tak, jak robiło się to przez wieki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Wodę doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć do niej pokrojone w paski ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i drobno posiekaną cebulę. Gotuj tak przez 10–15 minut na średnim ogniu, aż ziemniaki będą do połowy ugotowane, następnie dodaj wszystkie przyprawy oprócz koperku i pora.
- Po kolejnych 3 minutach wrzuć pokrojone na duże kawałki ryby i pora.
- Gotuj przez kolejne 10 minut.
- Pod koniec gotowania wrzuć koperek i szafran, a tuż przed podaniem dodaj plasterki cytryny i koperek.
Przepis pochodzi z książki Witolda Szabłowskiego "Rosja od kuchni"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze