Trwa ładowanie...

Tosty z czerwoną kapustą, żółtą papryką, pastą z bobu i wołowiną.

Tosty z serem i szynką to nuda. Wypróbuj przepis na wyjątkowe grzanki z wołowiną i pastą z bobu. Do tego dodatek aromatycznych ziół i przypraw. Będzie pysznie.

Tosty z czerwoną kapustą, żółtą papryką, pastą z bobu i wołowiną.Źródło: Zioła na talerzu
d16jr38
d16jr38

Potrzebujesz:

  • 140 g wołowiny
  • 2 łyżki oleju rzepakowego plus kilka łyżek do pasty
  • kilka kromek pieczywa
  • jedną żółtą paprykę
  • 1/3 główki czerwonej kapusty
  • 2 garści bobu
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżkę musztardy
  • garść oregano
  • pół pęczka pietruszki

Przygotowanie: w wołowinę wetrzyj 2 łyżki oleju, pieprz i listki oregano. Pokrój w plastry i smaż na rozgrzanej patelni, aż będzie ładnie zarumieniona. Bób ugotuj, aż stanie się miękki. Przelej zimną wodą i wyjmij z łupinek. Wrzuć bób do miksera, wlej olej, sok z cytryny, musztardę, czosnek i pietruszkę. Zmiksuj na gładką pastę, dopraw solą i pieprzem. Pieczywo podgrzej chwilę na suchej patelni. Kapustę i paprykę pokrój w plastry. Kromki chleba posmaruj pastą, dodaj pokrojoną wołowinę, resztę warzyw i ziół.

Przepis pochodzi z książki "Zioła na talerzu".

Zioła na talerzu
Źródło: Zioła na talerzu

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d16jr38
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d16jr38
Więcej tematów