Tosty z czerwoną kapustą, żółtą papryką, pastą z bobu i wołowiną.
Tosty z serem i szynką to nuda. Wypróbuj przepis na wyjątkowe grzanki z wołowiną i pastą z bobu. Do tego dodatek aromatycznych ziół i przypraw. Będzie pysznie.
Potrzebujesz:
- 140 g wołowiny
- 2 łyżki oleju rzepakowego plus kilka łyżek do pasty
- kilka kromek pieczywa
- jedną żółtą paprykę
- 1/3 główki czerwonej kapusty
- 2 garści bobu
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżkę musztardy
- garść oregano
- pół pęczka pietruszki
Przygotowanie: w wołowinę wetrzyj 2 łyżki oleju, pieprz i listki oregano. Pokrój w plastry i smaż na rozgrzanej patelni, aż będzie ładnie zarumieniona. Bób ugotuj, aż stanie się miękki. Przelej zimną wodą i wyjmij z łupinek. Wrzuć bób do miksera, wlej olej, sok z cytryny, musztardę, czosnek i pietruszkę. Zmiksuj na gładką pastę, dopraw solą i pieprzem. Pieczywo podgrzej chwilę na suchej patelni. Kapustę i paprykę pokrój w plastry. Kromki chleba posmaruj pastą, dodaj pokrojoną wołowinę, resztę warzyw i ziół.
Przepis pochodzi z książki "Zioła na talerzu".
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl