Tosty z czerwoną kapustą, żółtą papryką, pastą z bobu i wołowiną.

Tosty z serem i szynką to nuda. Wypróbuj przepis na wyjątkowe grzanki z wołowiną i pastą z bobu. Do tego dodatek aromatycznych ziół i przypraw. Będzie pysznie.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Grzanki w nowym wydaniu
Grzanki w nowym wydaniu (Zioła na talerzu)
WP

Potrzebujesz:

  • 140 g wołowiny
  • 2 łyżki oleju rzepakowego plus kilka łyżek do pasty
  • kilka kromek pieczywa
  • jedną żółtą paprykę
  • 1/3 główki czerwonej kapusty
  • 2 garści bobu
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżkę musztardy
  • garść oregano
  • pół pęczka pietruszki

Przygotowanie: w wołowinę wetrzyj 2 łyżki oleju, pieprz i listki oregano. Pokrój w plastry i smaż na rozgrzanej patelni, aż będzie ładnie zarumieniona. Bób ugotuj, aż stanie się miękki. Przelej zimną wodą i wyjmij z łupinek. Wrzuć bób do miksera, wlej olej, sok z cytryny, musztardę, czosnek i pietruszkę. Zmiksuj na gładką pastę, dopraw solą i pieprzem. Pieczywo podgrzej chwilę na suchej patelni. Kapustę i paprykę pokrój w plastry. Kromki chleba posmaruj pastą, dodaj pokrojoną wołowinę, resztę warzyw i ziół.

Przepis pochodzi z książki "Zioła na talerzu".

WP
Zioła na talerzu
Podziel się

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Polub WP Kuchnia
WP
WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.
WP