Tonic espresso - jak zrobić najlepszy napój na upały? Prosty przepis
Tonic espresso łączy w sobie smak ulubionej kawy i orzeźwiającą moc toniku. Napój jest aromatyczny i świetnie pobudza. Choć to połączenie może wydawać się nieco zaskakujące, warto je wypróbować. Zapewniamy, że nie pożałujecie. Z tym przepisem zapomnicie o klasycznym frappe czy mrożonej kawie.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 1 |
Okazja: |
- Wysoką szklankę (350 ml) napełniamy kostkami lodu. Wlewamy tonic.
- Kiedy przestanie się pienić, układamy plasterki cytryny lub limonki.
- Delikatnie wlewamy espresso, tak by nie połączyło się od razu z tonikiem.
- Plasterki cytryny możemy zastąpić sokiem pomarańczowym.
- Możemy też wypróbować alkoholową wersję napoju z dodatkiem ginu, nazywane Turbo Gin&Tonic.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze