Tonic espresso - jak zrobić najlepszy napój na upały? Prosty przepis
Tonic espresso łączy w sobie smak ulubionej kawy i orzeźwiającą moc toniku. Napój jest aromatyczny i świetnie pobudza. Choć to połączenie może wydawać się nieco zaskakujące, warto je wypróbować. Zapewniamy, że nie pożałujecie. Z tym przepisem zapomnicie o klasycznym frappe czy mrożonej kawie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Napoje zimne
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Wysoką szklankę (350 ml) napełniamy kostkami lodu. Wlewamy tonic.
- Kiedy przestanie się pienić, układamy plasterki cytryny lub limonki.
- Delikatnie wlewamy espresso, tak by nie połączyło się od razu z tonikiem.
- Plasterki cytryny możemy zastąpić sokiem pomarańczowym.
- Możemy też wypróbować alkoholową wersję napoju z dodatkiem ginu, nazywane Turbo Gin&Tonic.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl