Szybkie placki z cukinii z marchewką. Tylko kilka składników
Ekspresowe placuszki z cukinii i marchewki. Ich przygotowanie zajmie dosłownie chwilę. Placki są delikatne i pyszne. Najlepiej smakują z kwaśną śmietana lub dipem czosnkowym.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Marchewki i cukinie po obraniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
- Starte warzywa wymieszać z jajkami, mąką na gęstą masę dodać sól, pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej.
- Na patelni rozgrzać olej i smażyć niedużą rozsmarowaną masę z obu stron.
- Podawać z kwaśną śmietaną.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl