Szybkie placki z cukinii z marchewką. Tylko kilka składników
Ekspresowe placuszki z cukinii i marchewki. Ich przygotowanie zajmie dosłownie chwilę. Placki są delikatne i pyszne. Najlepiej smakują z kwaśną śmietana lub dipem czosnkowym.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Rodzaj diety: |
- Marchewki i cukinie po obraniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
- Starte warzywa wymieszać z jajkami, mąką na gęstą masę dodać sól, pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej.
- Na patelni rozgrzać olej i smażyć niedużą rozsmarowaną masę z obu stron.
- Podawać z kwaśną śmietaną.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze