Szparagi w cieście francuskim. Szybka i prosta przekąska
Szparagi zapiekane w cieście francuskim to pyszna przekąska na domowe przyjęcie. Pięknie prezentuje się na stole. Świetnie smakują na zimno i na gorąco. Szparagi doskonale komponują się z szynką parmeńską i kozim serem.
Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 3 pęczki zielonych szparagów
- 250 g szynki parmeńskiej
- 300 g kremowego koziego sera
- 1 jajko
- sól cukier
Przygotowanie: szparagi pozbawiamy twardych końcówek i sparzamy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Każdy smarujemy serkiem, na wierzch układamy szynkę i po 3 szparagi. Zawijamy. Smarujemy ciasto roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni około 20-25 minut.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl