Trwa ładowanie...
d1273jq
d1273jq

Spaghetti z kiełbasą w sosie pomidorowym

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 2 łyżki białego octu winnego Ponti
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
  • 300 g makaronu spaghetti de Cecco
  • 200 g kiełbasy śląskiej
  • 2 puszki krojonych pomidorów z czosnkiem Valfrutta
  • suszona bazylia
  • 1 biała cebula
  • sól i pieprz
Przepis

Makaron De Cecco gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek, aby makaron się nie kleił. W międzyczasie na patelni na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy oregano, bazylię i dodajemy ocet winny Ponti. Następnie wlewamy dwie puszki krojonych pomidorów z czosnkiem i całość doprowadzamy do wrzenia. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę śląską i cebulę. Dodajemy kiełbasę do przygotowanego sosu pomidorowego i całość dusimy 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i dekorujemy listkiem bazylii. Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Przepis dodał użytkownik ilovefood

d1273jq

Podziel się opinią

Share
d1273jq

d1273jq
d1273jq
d1273jq