Trwa ładowanie...
d23ybbf
07-06-2008 16:50

Sorbet truskawkowy

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d23ybbf
Składniki
  • 1 kg truskawek
  • 5 łyżek cukru
  • szklanka wody
  • 3 białek
Przepis

Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować na gładką masę. Cukier rozpuścić w wodzie i dodać do masy truskawkowej. Masę wstawić do lodówki na 30 min. Białak ubić na sztywno wymieszać z masą truskawkową. Wstawić do zamrażalnika na 6 godzin i co 30-40 min przemieszać mus. Podawać z kawałkami truskawek

Przepis dodał użytkownik meg_f

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d23ybbf
d23ybbf
d23ybbf
Więcej tematów
d23ybbf