Trwa ładowanie...
d2w1vmp
07-06-2008 16:50

Sorbet truskawkowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2w1vmp
Składniki
  • 1 kg truskawek
  • 5 łyżek cukru
  • szklanka wody
  • 3 białek
Przepis

Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować na gładką masę. Cukier rozpuścić w wodzie i dodać do masy truskawkowej. Masę wstawić do lodówki na 30 min. Białak ubić na sztywno wymieszać z masą truskawkową. Wstawić do zamrażalnika na 6 godzin i co 30-40 min przemieszać mus. Podawać z kawałkami truskawek

Przepis dodał użytkownik meg_f

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2w1vmp
d2w1vmp
d2w1vmp
Więcej tematów
d2w1vmp

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj