Trwa ładowanie...

Soczysta szynka pieczona z mandarynkami

Przepyszne połączenie smaków

d3r3fih
d3r3fih

Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować na święta szynkę w mandarynkach. Jakich produktów potrzebował? Ten przepis jest banalny, a mięsne danie pokocha cała rodzina.

Składniki:
2 kg szynki
10 dag goździków
4 mandarynki

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 100 stopni. Do naczynia żaroodpornego włóż zafoliowaną szynkę i piecz przez 90 minut. Upieczoną szynkę wyciągnij z foli. Mandarynki pokrój w cienkie plastry. Układaj plastry ciasno jeden obok drugiego, a następnie przyczep je do mięsa goździkami. Tak przygotowaną szynkę włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30 minut.

d3r3fih
d3r3fih
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3r3fih
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj