Trwa ładowanie...
d2i3lgc
05-05-2016 16:18

Smażony łosoś z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami

Przepis

Smażony łosoś i warzywa z grilla to świetne połączenie, które sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta. Zobacz, jak proste w przygotowaniu jest to danie i przekonaj się, jak dobrze smakuje.

d2i3lgc
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 150 g filetu z łososia (ze skórą)
  • ½ torebkikaszy jaglanej
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka oleju rzepakowego rafinowanego
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz
  • pestki słonecznika
Przepis

Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Pokrój w plastry cukinię oraz paprykę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj na rozgrzanej patelni grillowej. Przekrój filet na dwie części (jeśli jest duży). Na osobnej patelni rozgrzej olej rzepakowy i zacznij smażyć łososia od strony skóry na średnim ogniu.

Smaż przez 3 minuty każdą stronę, a potem tę bez skóry dopraw solą i pieprzem. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki. Ułóż na talerzu kaszę, filet z łososia orazgrillowane warzywa, posyp po wierzchu pestkami słonecznika. Udekoruj natką pietruszki.

Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo

Smażony łosoś z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2i3lgc
d2i3lgc
d2i3lgc
d2i3lgc
Więcej tematów
d2i3lgc