Śledź z papryką i curry
- 1 opakowanie Matiasów (najlepiej w wiadereczku)
- 1 duża cebula
- curry
- pieprz mielony czarny
- słodka papryka
- olej
1.Matjasy wyciagamy z opakowania i probujemy czy nie sa za slone, jezeli sa to odrobine pluczemy w wodzie i przekladamy na talerz ( pudelko po matjasach bedzie przydatne).2.Kazdy filet kroimi w mniejsze kawalki ( na 3, 4 kawalki), cebule kroimi w piorka.3.Pojemnik po matjasa plukamy oszuszamy recznikiem papierowym i zaczynamy ukladac. 4.Cebula, matjas, cebula troche pieprzu troszke curry i troche papryki.5.Znowu matjas cebula przyprawy.6.Ostatnia warstwe sledziowa posypujemy przyprawami i kladziemy na sam wierzch cebule, posypujemy przyprawami i zalewamy wszystko Olejem do lini ostatniej warstwy tak aby wszystkie skladniki byly przykryte.7.Sledzie przykryte najlepiej odstawic w jakies miejsce w temperaturze pokojowej (byleby nie na sloncu) na 1 dzien i dopiero potem do lodowki. Najlepsze sa po okolo 2 dniach. Po jednym dniu mozna otworzyc i sprawdzic czy jest odpowiednia ilosc przypraw i doprawic. jezeli cebula jest juz miekka to mozna jesc :)Smacznego, Kola
Przepis dodał użytkownik Kola
Podziel się opinią
Komentarze