Trwa ładowanie...

Ser do naleśników. 3 słodkie propozycje nadzienia

Twarogowy farsz na słodko do naleśników w 3 różnych odsłonach, w tym jeden, wyjątkowo rozpustny w smaku, od Magdy Gessler. Kremowy, słodki, pachnący wanilią. Ten smak przenosi do krainy dzieciństwa!

Naleśniki z farszem z twaroguNaleśniki z farszem z twaroguŹródło: 123RF
d2pdzpi
d2pdzpi

Ser do naleśników – farsz klasyczny

Składniki:

  • 250 g twarogu tłustego
  • 2 łyżki śmietany 18 procent
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego lub pół łyżeczki pasty waniliowej
  • 1 łyżka drobnego cukru
  • 2 żółtka
  • łyżka rodzynek

Wykonanie:

  1. Twaróg rozdrobnić widelcem.
  2. Żółtka ubić trzepaczką z cukrem i śmietaną.
  3. Wymieszać z twarogiem i dodać wanilię oraz rodzynki.
  4. Naleśniki nadziewać masą twarogową i smażyć na patelni.
d2pdzpi

Można również zrezygnować z żółtek, wówczas podgrzewanie naleśników z serem nie jest konieczne.

Ser do naleśników według Magdy Gessler

Składniki:

  • 200 g twarogu
  • 2 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • nasiona z 1 laski wanilii
  • 0,5 szklanki śmietany kremówki

Wykonanie:

  1. Ubić schłodzoną kremówkę z ziarenkami wanilii i cukrem oraz żółtkami na puszysty krem.
  2. Twaróg przepuścić przez maszynkę lub rozdrobnić blenderem.
  3. Dodać krem ze śmietany do twarogu i delikatnie wymieszać.
  4. Faszerować naleśniki i smażyć je na klarowanym maśle na chrupko.
d2pdzpi

Ser do naleśników – farsz budyniowy

Składniki:

  • 200 g twarogu
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 krople aromatu rumowego

Wykonanie:

  1. Przygotować budyń według opisu na opakowaniu. Ostudzić.
  2. Twaróg zblendować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać aromat rumowy.
  3. Wymieszać masę serową z budyniem – można użyć miksera.
  4. Nadziewać masą naleśniki i smażyć na maśle.

Można podawać je z syropem czekoladowym i borówkami.

Sekret idealnych naleśników. Nawet pierwszy się uda

Zobacz także:

d2pdzpi
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2pdzpi
Więcej tematów