Trwa ładowanie...

Ser do naleśników. 3 słodkie propozycje nadzienia

Twarogowy farsz na słodko do naleśników w 3 różnych odsłonach, w tym jeden, wyjątkowo rozpustny w smaku, od Magdy Gessler. Kremowy, słodki, pachnący wanilią. Ten smak przenosi do krainy dzieciństwa!

Naleśniki z farszem z twaroguNaleśniki z farszem z twaroguŹródło: 123RF
d1l3kkt
d1l3kkt

Ser do naleśników – farsz klasyczny

Składniki:

  • 250 g twarogu tłustego
  • 2 łyżki śmietany 18 procent
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego lub pół łyżeczki pasty waniliowej
  • 1 łyżka drobnego cukru
  • 2 żółtka
  • łyżka rodzynek

Wykonanie:

  1. Twaróg rozdrobnić widelcem.
  2. Żółtka ubić trzepaczką z cukrem i śmietaną.
  3. Wymieszać z twarogiem i dodać wanilię oraz rodzynki.
  4. Naleśniki nadziewać masą twarogową i smażyć na patelni.
d1l3kkt

Można również zrezygnować z żółtek, wówczas podgrzewanie naleśników z serem nie jest konieczne.

Ser do naleśników według Magdy Gessler

Składniki:

  • 200 g twarogu
  • 2 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • nasiona z 1 laski wanilii
  • 0,5 szklanki śmietany kremówki

Wykonanie:

  1. Ubić schłodzoną kremówkę z ziarenkami wanilii i cukrem oraz żółtkami na puszysty krem.
  2. Twaróg przepuścić przez maszynkę lub rozdrobnić blenderem.
  3. Dodać krem ze śmietany do twarogu i delikatnie wymieszać.
  4. Faszerować naleśniki i smażyć je na klarowanym maśle na chrupko.
d1l3kkt

Ser do naleśników – farsz budyniowy

Składniki:

  • 200 g twarogu
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 krople aromatu rumowego

Wykonanie:

  1. Przygotować budyń według opisu na opakowaniu. Ostudzić.
  2. Twaróg zblendować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać aromat rumowy.
  3. Wymieszać masę serową z budyniem – można użyć miksera.
  4. Nadziewać masą naleśniki i smażyć na maśle.

Można podawać je z syropem czekoladowym i borówkami.

Sekret idealnych naleśników. Nawet pierwszy się uda

Zobacz także:

d1l3kkt
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l3kkt
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj