Trwa ładowanie...
d1w4w7q
31-07-2009 11:29

Schab faszerowany pieczarkami

Przepis

Schab faszerowany pieczarkami to jedna z klasycznych potraw polskiej kuchni. W tym przepisie jako farsz do schabu zostały wykorzystane podsmażone pieczarki z cebulką. Do doprawienia czysta klasyka: sól i pieprz. Mięso przygotowuje się szybko, smakuje świetnie i wygląda ekstra. Zamiast podlewać mięso winem, można w nim trzymać surowe mięso przez noc.

d1w4w7q
2.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 40 dag schabu
  • cebula
  • 15 dag pieczarek
  • kieliszek czerwonego wina
  • jajko
  • bułka tarta
  • maka
  • pieprz
  • sól
  • olej lub margaryna do smażenia
Przepis

Mięso podzielić na 2 części, w każdej zrobić nacięcie (aby dobrze się kroiło, można wcześniej włożyć na godzinę do zamrażalki). Pieczarki podsmażyć z cebulką i przyprawami - gdy ostygną nałożyć farsz w kieszonki, dla pewności można spiąć otwór wykałaczką.

Kotlety przyprawić z wierzchu i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, oliwie, margarynie - co kto woli w międzyczasie podlewając winem.

Przepis dodał użytkownik Goplana

Schab faszerowany pieczarkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1w4w7q
d1w4w7q
d1w4w7q
d1w4w7q
Więcej tematów
d1w4w7q