WP
WP

Schab faszerowany pieczarkami - Przepis

Trwa ładowanie...
Schab faszerowany pieczarkami
Podziel się
Składniki
  • 40 dag schabu
  • cebula
  • 15 dag pieczarek
  • kieliszek czerwonego wina
  • jajko
  • bulka tarta
  • maka
  • pieprz
  • sol
  • olej lub margaryna do smazenia
Przepis

podzielic na 2 części, w kazdej zrobic naciecie/kieszonke ( by dobrze sie kroilo mozna mieso wlozyc na godzine do zamrazalki ). Pieczarki podsmazyc z cebulka i przyprawami - gdy ostygna nakladamy farsz w kieszonki, dla pewnosci mozna spiac otwor wykalaczka. Kotlety przyprawiamy z wierzchu i panierujemy w mace, jajku i bułce tartej. Smazymy na oleju, oliwie, margarynie - co kto woli w miedzyczasie podlewajac winkiem.

Zamiast podlewac mieso winem mozna w nim trzymac surowe mieso przez noc.

Przepis dodał użytkownik Goplana

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP