Trwa ładowanie...
d21a0a5
d21a0a5

Schab faszerowany pieczarkami

Przepis

Jako farsz do schabu zostały wykorzystane podsmażone pieczarki z cebulką. Do doprawienia czysta klasyka: sól i pieprz. Mięso przygotowuje się szybko, smakuje świetnie i wygląda ekstra. Zamiast podlewać mięso winem, można w nim trzymać surowe mięso przez noc.

2.3
(3 głosy)
Oceń:
d21a0a5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Schab faszerowany pieczarkami
123RF
Składniki
  • 40 dag schabu
  • cebula
  • 15 dag pieczarek
  • kieliszek czerwonego wina
  • jajko
  • bułka tarta
  • maka
  • pieprz
  • sól
  • olej lub margaryna do smażenia
Przepis

podzielić na 2 części, w każdej zrobić nacięcie by dobrze się kroiło, można mięso włożyć na godzinę do zamrażalki). Pieczarki podsmażyć z cebulką i przyprawami - gdy ostygną nakładamy farsz w kieszonki, dla pewności można spiąć otwór wykałaczką. Kotlety przyprawiamy z wierzchu i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju, oliwie, margarynie - co kto woli w międzyczasie podlewając winkiem.

Przepis dodał użytkownik Goplana

Schab faszerowany pieczarkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d21a0a5

Podziel się opinią

Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d21a0a5
d21a0a5
d21a0a5
d21a0a5
d21a0a5