Schab faszerowany pieczarkami
Schab faszerowany pieczarkami to jedna z klasycznych potraw polskiej kuchni. W tym przepisie jako farsz do schabu zostały wykorzystane podsmażone pieczarki z cebulką. Do doprawienia czysta klasyka: sól i pieprz. Mięso przygotowuje się szybko, smakuje świetnie i wygląda ekstra. Zamiast podlewać mięso winem, można w nim trzymać surowe mięso przez noc.
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Mięso podzielić na 2 części, w każdej zrobić nacięcie (aby dobrze się kroiło, można wcześniej włożyć na godzinę do zamrażalki). Pieczarki podsmażyć z cebulką i przyprawami - gdy ostygną nałożyć farsz w kieszonki, dla pewności można spiąć otwór wykałaczką.
Przepis
Kotlety przyprawić z wierzchu i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, oliwie, margarynie - co kto woli w międzyczasie podlewając winem.