Schab duszony z pieczarkami
Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych przygotuj na obiad to pyszne danie ze smakowitym sosem. Z pewnością zaskoczysz wszystkich domowników. Danie jest proste w przygotowaniu, a jego smak skusi każdego. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję w grubsze plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, obtaczam mące i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na oleju na większej patelni. Do cebuli dodaję obrane, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki.
- Smażę, często mieszając przez ok. dziesięć minut, następnie doprawiam pieprzem oraz solą, dodaję przecier pomidorowy oraz musztardę. Wszystko podlewam jedną szklanką wody, doprawiam papryką ostrą, chwilę gotuję i łączę z mięsem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl