Trwa ładowanie...
d18gzh0
d18gzh0

Sałatka z orzechów włoskich i pietruszki

Przepis
2.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Rodzaj diety:
d18gzh0
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 100 g kalifornijskich orzechów włoskich
  • 3 pęczki natki pietruszki niekarbowanej
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 30 g suszonej żurawiny
Przepis

[list=1]
[]Kalifornijskie orzechy włoskie posiekać i podprażyć. Pietruszkę umyć, osuszyć i obrać, a następnie posiekać. Obrać cebulę i pokroić w cienkie pióra.
[
]Wymieszać ocet, oliwę z oliwek, sól i pieprz, dodać pozostałe składniki.
[/list]
Podawać natychmiast.

Przepis dodał użytkownik KuchniaiJa

Sałatka z orzechów włoskich i pietruszki
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d18gzh0
d18gzh0
d18gzh0

d18gzh0
d18gzh0
d18gzh0