Sałatka z orzechów włoskich i pietruszki
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Rodzaj diety: |
- 100 g kalifornijskich orzechów włoskich
- 3 pęczki natki pietruszki niekarbowanej
- 1 pęczek pietruszki
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka białego octu winnego
- sól, pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 30 g suszonej żurawiny
[list=1]
[]Kalifornijskie orzechy włoskie posiekać i podprażyć. Pietruszkę umyć, osuszyć i obrać, a następnie posiekać. Obrać cebulę i pokroić w cienkie pióra.
[]Wymieszać ocet, oliwę z oliwek, sól i pieprz, dodać pozostałe składniki.
[/list]
Podawać natychmiast.
Przepis dodał użytkownik KuchniaiJa
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze