Sałatka z komosą ryżową, awokado i grillowanym indykiem
Tą sałatką zachwycają się wszystkie fit blogerki. Jest nie tylko smaczna i prosta w przygotowaniu, ale także pełna zdrowia. A wszystko za sprawą dwóch składników – komosy ryżowej, zwanej „złotym ziarnem Inków” oraz awokado.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Komosa ryżowa (quinoa) kryje w sobie białko, witaminy i składniki mineralne, dzięki czemu wykazuje wiele właściwości zdrowotnych. Komosa ryżowa to moc antyoksydantów, co sprawia, że działa antynowotworowo, ponadto przeciwdziała miażdżycy i chorobom serca. Quinoa ma niski indeks glikemiczny. Z kolei awokado bogate jest w składniki odżywcze, dlatego powinniśmy włączyć owoc do naszej codziennej diety. Potas obecny w owocu obniża ciśnienie krwi, a jednonienasycony kwas oleinowy działa antynowotworowo i zmniejsza cholesterol. Ze względu na dużą ilość błonnika przyspiesza metabolizm i reguluje poziom cukru we krwi.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.