Sałatka makaronowa z kukurydzą i fetą
Szybka i prosta do przygotowania sałatka z kilku składników. Połączenie kiszonych ogórków i sera feta może wydawać się nieoczywiste, ale smakuje rewelacyjnie. Przekonajcie się sami. Przepis z bloga bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- 130 g makaronu orzo (w kształcie ryżu)
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mała czerwona cebula
- 1 ogórek świeży
- 1 ogórek kiszony
- 80 g sera feta pokrojonego w kostkę
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz do smaku
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę. W misce wymieszaj ugotowany i odcedzony makaron, fetę, kukurydzę, ogórki, cebulę i natkę pietruszki.
- Wlej oliwę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zobacz też przepis na klopsiki z sosem pieczarkowym
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze