Trwa ładowanie...
d4ku6ve
d4ku6ve

Ryba w sosie śmietanowo-ziołowym

Przepis

Ryba w sosie śmietanowo-ziołowym to pomysł na dietetyczny i pyszny obiad. Ryba jest bardzo smaczna i będzie dobrze komponować się z ryżem.

Oceń jako pierwszy:
d4ku6ve
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Ryba w sosie śmietanowo-ziołowym
123RF
Ryba w sosie śmietanowo-ziołowym
Składniki
  • 80 dag filetów z ryby (np. panga)
  • 2 duże cebule
  • 2 łyżki mąki
  • łyżka soku z cytryny
  • olej
  • 1-2 szklanki śmietany kremówki
  • jajo
  • po ćwierć łyżeczki suszonej bazylii, tymianku i rozmarynu
  • natka pietruszki
  • szczypta cukru
  • pieprz i sól
Przepis

Filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i zostawić na pól godziny. Drobno posiekaną cebulę zeszklić. Filety obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Do żaroodpornego półmiska wyłożyć cebulkę i na niej ułożyć filety. Wszystko oprószyć solą i pieprzem. Śmietanę dokładnie rozkłócić z jajem, dodać zioła, cukier i zalać rybę. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20-30 minut. Zapieczoną rybę posypać natką.

Przepis dodał użytkownik kluki1

Ryba w sosie śmietanowo-ziołowym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4ku6ve

Podziel się opinią

1
1
Share
d4ku6ve
d4ku6ve

d4ku6ve
d4ku6ve
d4ku6ve