Trwa ładowanie...
dki916v
09-02-2015 07:18

Rolada lodowana ze słonym akcentem

Przepis
3.3
(6 głosów)
Oceń:
dki916v
Składniki
  • 1 litr dowolnych lodów (wykorzystane Nordis Cadenza śmietankowa i czekoladowa)
  • 1 opakowanie precelków
  • 1 puszka masy krówkowej
Przepis

Wyjmujemy lody z zamrażalnika i zostawiamy na ok. 5 -7 minut aby stały się miękkie. Po tym czasie przekładamy je do miski i rozkręcamy mikserem na gładką, dającą się formować masę. Do keksówki lub do czystego pudełka po lodach przekładamy połowę porcji lodów. Polewamy podgrzaną wcześniej w kąpieli wodnej masą krówkową i posypujemy lekko pokruszonymi precelkami.

Wlewamy druga porcję lodów, wygładzamy powierzchnię, wsypujemy drugą porcję pokruszonych precelków i polewamy masą krówkową.

Wkładamy do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem wyjmujemy z formy i kroimy na plastry.

Pamiętajmy, że deser nadaje się do spożycia maksymalnie 2 doby od przygotowania.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dki916v
dki916v
dki916v
Więcej tematów
dki916v