Składniki
- 1 litr dowolnych lodów (wykorzystane Nordis Cadenza śmietankowa i czekoladowa)
- 1 opakowanie precelków
- 1 puszka masy krówkowej
Przepis
Wyjmujemy lody z zamrażalnika i zostawiamy na ok. 5 -7 minut aby stały się miękkie. Po tym czasie przekładamy je do miski i rozkręcamy mikserem na gładką, dającą się formować masę. Do keksówki lub do czystego pudełka po lodach przekładamy połowę porcji lodów. Polewamy podgrzaną wcześniej w kąpieli wodnej masą krówkową i posypujemy lekko pokruszonymi precelkami.
Przepis
Wlewamy druga porcję lodów, wygładzamy powierzchnię, wsypujemy drugą porcję pokruszonych precelków i polewamy masą krówkową.
Przepis
Wkładamy do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem wyjmujemy z formy i kroimy na plastry.
Przepis
Pamiętajmy, że deser nadaje się do spożycia maksymalnie 2 doby od przygotowania.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl