Risotto z grzybami leśnymi. Pachnie tak, że trudno się oprzeć
Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula", proponuje iście sezonowy obiad. Kremowe risotto z grzybami leśnymi.paulina użyła grzybów suszonych, ale równie dobrze możemy wykorzystać świeże. Smacznego!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Cebulę i czosnek podsmażyć w rondlu na maśle. Grzyby pokroić w paski, dodać do cebuli i smażyć razem.
- Następnie dodać ryż, smażyć, aż się ziarenka staną się szkliste. Partiami wlewać wodę lub bulion do momentu, aż ryż będzie miękki i powstanie gesty sos. Na końcu doprawić solą i pieprzem i podawać z natką pietruszki.
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze