Quesadilla z kurczakiem i warzywami
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 3 placki tortilli
- 200 g filetu z kurczaka
- 3 łyżki oleju
- 2 świeże papryki kolorowe
- 5-6 papryczek chilli
- 2 cebule
- 2 garście czerwonej fasoli konserwowej
- 1 garść kukurydzy konserwowej
- 10 pomidorków koktajlowych
- 300 gram sera Monieckiego MSM Mońki
- 150 ml śmietany 18%
- sól
1. Fileta z kurczaka, cebulę, obie papryki pokroić w koskę i podsmażyć na oleju.2. Dodać fasolkę, kukurydzę i przekrojone na pół pomidorki. 3. Doprawić do smaku solą i chwilę poddusić pod przykryciem. 4. Tak przygotowany farsz rozłożyć naprzemiennie na plackach tortilli, każdą warstwę posypując tarkowanym serem żółtym. 5. Zapiec na blaszce w piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C. 6. Po zapieczeniu przekroić na cztery części. 7. Podawać z kwaśną śmietaną. Smacznego!
Przepis dodał użytkownik Gość
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze