Trwa ładowanie...
d4mu2zu

Pstrąg pieczony w folii. Wyśmienity sposób na rybę

Przepis

Pstrąg to smaczna i wartościowa ryba. Doskonale smakuje pieczona w folii z dodatkiem aromatycznych przypraw i odrobiną soku z cytryny. Do tego pieczone ziemniaczki, surówka i pyszny obiad gotowy.

3.5
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Okazja:
Pstrąg pieczony w folii. Wyśmienity sposób na rybę
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 2 sprawione pstrągi
  • 2 łyżki przyprawy do ryb
  • pół cytryny
  • 2 łyżki oleju
Przepis
  • Rybę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Delikatnie natrzeć przyprawą. Skropić sokiem z połowy cytryny.Odstawić do lodówki na pół godziny.
  • Schłodzonego pstrąga skropić olejem,zawinąć w folię aluminiową i piec w gorącym piekarniku ok. 20 minut.
  • Podawać z masłem,z cząstkami cytryny oraz ziemniakami z wody.
  • Doskonałym dodatkiem do pieczonego pstrąga jest twarożek homogenizowany z drobno pokrojonymi ogórkami,doprawiony solą i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik maja55523

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pstrąg pieczony w folii. Wyśmienity sposób na rybę
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4mu2zu

Podziel się opinią

Share
d4mu2zu
d4mu2zu
d4mu2zu
d4mu2zu
Więcej tematów
d4mu2zu