Produkty, które niepotrzebnie trzymamy w lodówce
Najczęstsze błędy związane z przechowywaniem w lodówce
Za naczelną zasadę prawidłowego przechowywania żywności większość osób uważa trzymanie jej w lodówce, z dala od ciepła i światła. Z przyzwyczajenia więc, po zakupach na targu czy w supermarkecie, chowamy tam owoce, warzywa i inne produkty, które chcemy utrzymać w świeżości. Tymczasem nie wszystkie wymagają takiego rozwiązania, a niektórym wręcz to szkodzi. Wolna przestrzeń w lodówce zawsze jest na wagę złota, dlatego warto dowiedzieć się, co można przenieść do spiżarni lub kuchennych półek.
Za naczelną zasadę prawidłowego przechowywania żywności większość osób uważa trzymanie jej w lodówce, z dala od ciepła i światła. Z przyzwyczajenia więc, po zakupach na targu czy w supermarkecie, chowamy tam owoce, warzywa i inne produkty, które chcemy utrzymać w świeżości. Tymczasem nie wszystkie wymagają takiego rozwiązania, a niektórym wręcz to szkodzi. Wolna przestrzeń w lodówce zawsze jest na wagę złota, dlatego warto dowiedzieć się, co można przenieść do spiżarni lub kuchennych półek.