Trwa ładowanie...
d1jgapg
d1jgapg

Pierogi z kapustą i grzybami

Przepis
4.8
(5 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Składniki
  • Ciasto:
  • 1kg mąki,
  • 2 szkl. gorącej przegotowanej wody,
  • szczypta soli,
  • 1 1/2 łyżki oleju.
    • Farsz:
  • 2 kg kapusty kiszonej,
  • szklanka suszonych borowików,
  • 5 cebuli,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 kulki ziela angielskiego,
  • sól, pieprz,
  • łyżka przyprawy do dań z kapusty.
Przepis

1. Zagnieść ciasto, odstawić by wystygło.
2. Kapustę dobrze odcisnąć, drobno pokroić. Przełożyć do garnka, zalać wodą tak, by była cała przykryta. Dodać liście laurowe, ziele, przyprawę do dań z kapusty. Grzyby namoczyć i drobno pokroić, dodać do kapusty. Gotować na małym ogniu ok. 2 godz. Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju. Dodać do ugotowanej kapusty, doprawić do smaku solą i pieprzem, przestudzić. Ciasto porcjami rozwałkowywać, wycinać kółka, nakładac po łyżce farszu, sklejać. Gotować we wodzie z solą i łyżką oleju ok. 2-3 min. Wyjąć na durszlak. Podawać z podsmażoną cebulką.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Podziel się opinią

2
Share
d1jgapg
d1jgapg
d1jgapg
Więcej tematów
d1jgapg