Trwa ładowanie...
d1zw6al
d1zw6al

Pierogi z kapusta i grzybami

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Pierogi z kapusta i grzybami
Składniki
  • Ciasto:
  • kg maki pszennej
  • sol
  • pieprz
  • 2 szklanki przegotowanej wody (ma byc ciepla nie goraca)
  • 2 zoltka
  • 3 lyzki oleju
    • Farsz:
  • kg kapusty kiszonej
  • 1 litrowy sloik ugotowanych grzybow
  • sol
  • pieprz
  • 2 cebule
Przepis

Ciasto:
Z wyzej podanych skladnikow wyrabiamy ciasto pierogowe. Pozniej nalezy rozwalkowac na grubosc okolo 0,5 cm i szklanka wykraiwamy kola

Farsz:
Cebule pokroic w kostke i podsmazyc na patelni z olejem. Kapuste kiszona (jezeli jest zbyt kwasna moczymy ja w wodzie i pozniej wyciskamy), mielimy przez maszynke razem z ugotowanymi grzybami. Kapuste, grzyby, cebule wrzucamy do miski i doprawiamy do smaku sola i pieprzem
Oto przygotowany farsz kladziemy na ciasto i zlepiamy ranty widelcem.
Do garnka wlewamy wode i gotujemy , kiedy bedzie sie gotowac wrzucamy pierogi (nie wszystkie tylko po trochu) , gdy zaczna wyplywac na gore tzn. ze pierogi sa juz gotowe. Po wyciagnieciu z goracej wody nalezy zamoczyc je w zimnej aby sie nie poprzyklejaly do siebie.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

Podziel się opinią

Share
d1zw6al
d1zw6al
d1zw6al
d1zw6al