Pierogi z kapusta i grzybami

Obraz

Składniki

  • Ciasto:
  • kg maki pszennej
  • sol
  • pieprz
  • 2 szklanki przegotowanej wody (ma byc ciepla nie goraca)
  • 2 zoltka
  • 3 lyzki oleju
    • Farsz:
  • kg kapusty kiszonej
  • 1 litrowy sloik ugotowanych grzybow
  • sol
  • pieprz
  • 2 cebule

Przepis

Ciasto:
Z wyzej podanych skladnikow wyrabiamy ciasto pierogowe. Pozniej nalezy rozwalkowac na grubosc okolo 0,5 cm i szklanka wykraiwamy kola

Przepis

Farsz:
Cebule pokroic w kostke i podsmazyc na patelni z olejem. Kapuste kiszona (jezeli jest zbyt kwasna moczymy ja w wodzie i pozniej wyciskamy), mielimy przez maszynke razem z ugotowanymi grzybami. Kapuste, grzyby, cebule wrzucamy do miski i doprawiamy do smaku sola i pieprzem
Oto przygotowany farsz kladziemy na ciasto i zlepiamy ranty widelcem.
Do garnka wlewamy wode i gotujemy , kiedy bedzie sie gotowac wrzucamy pierogi (nie wszystkie tylko po trochu) , gdy zaczna wyplywac na gore tzn. ze pierogi sa juz gotowe. Po wyciagnieciu z goracej wody nalezy zamoczyc je w zimnej aby sie nie poprzyklejaly do siebie.

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl
Wybrane dla Ciebie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Wygląda i smakuje jak deser, a odżywia ciało jak pełnowartościowy posiłek
Wygląda i smakuje jak deser, a odżywia ciało jak pełnowartościowy posiłek
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości