Paluszki rybne z miruny
Dzieci uwielbiają paluszki rybne. Niestety skład gotowych paluszków pozostawia wiele do życzenia. Warto więc przygotować dla maluchów domowe paluszki rybne. Przepis jest naprawdę prosty.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
Okazja: |
- Rybę umyć i oczyścić. Posypać przyprawami i otartą skórką z cytryny, skropić sokiem. Zostawić na 15–20 minut.
- Jajko roztrzepać. Mąkę wysypać na płaski talerz.
- Rybę pokroić na paseczki szerokości 2 cm. Obtoczyć w jajku i mące, smażyć na oleju rzepakowym lub piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Przepis pochodzi z książki Magdaleny Jarzynki-Jendrzejewskiej i Ewy Sypnik-Pogorzelskiej "Metoda żywieniowa BLW. Daj dziecku wybór"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania |
Podziel się opinią
Komentarze