Trwa ładowanie...
d450nkd
21 kwietnia 2008, 09:49

Oscypek z żurawiną

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d450nkd
Składniki
  • 1 oscypek
  • 1-2 jajka,
  • 2/3 szklanki bułki tartej,
  • żurawina do mięs,
  • olej do smażenia.
Przepis

Oscypek kroimy na plasterki o grubości ok. 1,5 cm. W miseczce roztrzepujemy jajko, a na talerz obok wysypujemy bułkę tartą.
Każdy plaster sera zanurzamy najpierw w jajku, a następnie obtaczamy w bułce. Panierkę dociskamy ręką.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Wrzucamy serowe "kotleciki" i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z żurawinami.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d450nkd
d450nkd
d450nkd
Więcej tematów
d450nkd

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj