Trwa ładowanie...
d2n8fk4
21-04-2008 09:49

Oscypek z żurawiną

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d2n8fk4
Składniki
  • 1 oscypek
  • 1-2 jajka,
  • 2/3 szklanki bułki tartej,
  • żurawina do mięs,
  • olej do smażenia.
Przepis

Oscypek kroimy na plasterki o grubości ok. 1,5 cm. W miseczce roztrzepujemy jajko, a na talerz obok wysypujemy bułkę tartą.
Każdy plaster sera zanurzamy najpierw w jajku, a następnie obtaczamy w bułce. Panierkę dociskamy ręką.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Wrzucamy serowe "kotleciki" i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z żurawinami.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2n8fk4
d2n8fk4
d2n8fk4
Więcej tematów
d2n8fk4