Najlepsze domowe lody. Sprawdzony przepis z czterech składników
Zalet domowych lodów jest wiele. Po pierwsze - nie ma w nich konserwantów, polepszaczy smaków ani sztucznych barwników. Wszystko naturalne. Sami przecież wybieramy składniki. Po drugie - domowy deser jest tańszy niż sklepowy odpowiednik. Po trzecie - możemy przygotować lody, jakie się nam tylko zamarzą.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Białka ubijamy, dodając cukier i kolejno po jednym żółtku.
- Następnie ubijamy śmietanę i mieszamy z ubitymi białkami.
- Można dodać bakalie. Następnie wkładamy do pojemników i wstawiamy do zamrażalnika.
- Można podawać z ulubioną konfiturą np. brzoskwiniową.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl