Trwa ładowanie...
d2avdlj
d2avdlj

Muszelki z tuńczykiem i cukinią

Przepis

Kiedy wracacie zmęczeni po pracy, ostatnie na co macie ochotę, to spędzenie paru godzin w kuchni, by przygotować obiad dla całej rodziny. Mamy dla was smaczną, szybką i niedrogą propozycję na pożywny posiłek. Składniki znajdziecie w lodówce. 15 minut i obiad gotowy!

4.5
(6 głosów)
Oceń:
d2avdlj
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Muszelki z tuńczykiem i cukinią
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • 200 g makaronu muszelki,
  • 1 młoda cukinia,
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.,
  • 1 cebula cukrowa
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pieprz, sól,
  • 2 łyżki tartego parmezanu,
  • olej do smażenia.
Przepis

Na patelni rozgrzej olej. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż, aż cebula się zeszkli. Cukinią pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż kilka minut, dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Makaron ugotuj al dente. Dodaj go do podsmażonych warzyw. Tuńczyka odsącz z zalewy i połącz z pozostałymi składnikami. Podawaj z parmezanem.

Polecamy wideo: Przepis na klasyczną carbonarę

Muszelki z tuńczykiem i cukinią
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

7
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d2avdlj
d2avdlj
d2avdlj
d2avdlj
d2avdlj
d2avdlj