Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw

Muszelki z tuńczykiem i cukinią - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Podziel się

Kiedy wracacie zmęczeni po pracy, ostatnie na co macie ochotę, to spędzenie paru godzin w kuchni, by przygotować obiad dla całej rodziny. Mamy dla was smaczną, szybką i niedrogą propozycję na pożywny posiłek. Składniki znajdziecie w lodówce. 15 minut i obiad gotowy!

Składniki
  • 200 g makaronu muszelki,
  • 1 młoda cukinia,
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.,
  • 1 cebula cukrowa
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pieprz, sól,
  • 2 łyżki tartego parmezanu,
  • olej do smażenia.
Przepis

Na patelni rozgrzej olej. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż, aż cebula się zeszkli. Cukinią pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż kilka minut, dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Makaron ugotuj al dente. Dodaj go do podsmażonych warzyw. Tuńczyka odsącz z zalewy i połącz z pozostałymi składnikami. Podawaj z parmezanem.

Polecamy wideo: Przepis na klasyczną carbonarę

Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw