Meksykańska patelnia z nachos
- 500 g mięsa mielonego (wołowego lub wołowo-wieprzowego)
- olej/oliwa do smażenia
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 opakowanie mieszanki mrożonek z czerwoną fasolą (wykorzystana Nordis Mieszanka Premium)
- 1 papryczka chili
- 2 łyżeczki mielonego kminku
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 1 szklanka wody
- pół pęczka natki pietruszki
- pół pęczka szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
- duża paczka nachos (do podania)
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Chili siekamy. Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek, paprykę, mieszankę warzyw przez chwile podsmażamy.
Dokładamy koncentrat pomidorowy, mieszamy i chwilę podgrzewamy. Wlewamy wodę, sok pomidorowy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 7 - 8 minut. Potrawę doprawiamy kminkiem, kolendrą, papryką, sola i pieprzem. Podajemy na patelni razem z nachos.
Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl
Podziel się opinią
Komentarze