Trwa ładowanie...
d42ry4s
06-02-2014 07:32

Marynowane tofu z karmelizowaną cebulą

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d42ry4s
Składniki
  • 2 kostki tofu marynowanego Polsoja
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 2 czerwone cebule
  • 8 łyżek octu balsamicznego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Cebule pokroić w cienkie talarki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Podsmażać, często mieszając, aż zmięknie (ok. 5 minut). Następnie dodać cukier i ocet balsamiczny i smażyć przez ok. 2 minuty. Na końcu dodać pokrojone w kostkę tofu marynowane i smażyć jeszcze przez minutę delikatnie mieszając. Na koniec posypać płatkami migdałów. Marynowane tofu z karmelizowaną cebulą znakomicie smakują ze świeżym pieczywem i kiełkami, np. słonecznika.

Przepis dodał użytkownik marika

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d42ry4s
d42ry4s
d42ry4s
Więcej tematów
d42ry4s

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj