Marynowane tofu z karmelizowaną cebulą
- 2 kostki tofu marynowanego Polsoja
- 2 łyżki płatków migdałów
- 2 czerwone cebule
- 8 łyżek octu balsamicznego
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Cebule pokroić w cienkie talarki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Podsmażać, często mieszając, aż zmięknie (ok. 5 minut). Następnie dodać cukier i ocet balsamiczny i smażyć przez ok. 2 minuty. Na końcu dodać pokrojone w kostkę tofu marynowane i smażyć jeszcze przez minutę delikatnie mieszając. Na koniec posypać płatkami migdałów. Marynowane tofu z karmelizowaną cebulą znakomicie smakują ze świeżym pieczywem i kiełkami, np. słonecznika.
Przepis dodał użytkownik marika
Podziel się opinią
Komentarze