Kuleczki ryżowe. Świetny dodatek do obiadu
Chrupiące ryżowe kulki będą smacznym dodatkiem do wielu dań. Doskonała komponują się z sosami, kotletami i pieczonym mięsem. Do tego ulubiona sałatka i obiad gotowy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Okazja: Dla dzieci
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski.
- Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
- Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i formujemy niewielkie kuleczki.
- Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl