Kotlety z kurczaka w panierce serowej
Kotlety przygotowane w ten sposób, nie mają sobie równych. Ich kuszący zapach przywoła do stołu każdego domownika. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- 1 podwójny filet z kurczaka
- ½ szk. mleka
- ½ szk. mąki pszennej
- 1 jajko
- 10 dag sera żółtego
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- sól
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i delikatnie rozbijam.
- Do miski wsypuję mąkę, sól, przyprawy, wbijam jajko oraz ubijając trzepaczką wlewam stopniowo mleko. Na koniec dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.
- W cieście zanurzam mięso, następnie smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
- Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką i frytkami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze