Kotlety schabowe z musztardą. Nie mają sobie równych
Masz dość wysuszonych i twardych kotletów schabowych? Nie musisz ich moczyć w mleku i cebuli. Wystarczy przed smażeniem posmarować mięso musztardą. Dzięki temu schabowe wyjdą niewiarygodnie miękkie i soczyste. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
- Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą.
- Panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
- Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze